Ladestasjonene vil på mange måter ligne på konseptet med hurtiglading for mobiltelefoner, såkalte «power banks». Hurtigladerne til VW vil ha en kapasitet på 360 kWh, og vil kunne lade opptil 15 elbiler.
– De mobile ladestasjonene er et avgjørende skritt mot et effektivt nettverk av ladepunkter. De kan settes opp hvor som helst – med eller uten tilkobling til strømforsyningen, sier Thomas Schmall i en pressemelding, styreleder i VW.

Stasjonene skal kunne brukes på for eksempel store, midlertidige arrangementer som konserter og på offentlige parkeringsplasser, skriver VW pressemeldingen. De første stasjonene vil bli satt opp i VWs hjemby Wolfsburg, som et pilotprosjekt. Fra 2020 vil hurtigladestasjonen satt opp i flere byer. Det er uvisst om Norge vil bli et av satsningsområdene i framtiden.

Takket være teknologien vil ladingen i snitt ta 17 minutter, hevder selskapet. De framtidige mobile hurtigladestasjonen til Volkswagen (VW), skal kunne settes opp uavhengig av tilgangen til strøm.