Nissan bekrefter videreutviklet utgave av Norges mest solgte bil i 2018 – Nissan LEAF. Bestselgeren kommer nå i to spesialversjoner – LEAF 3.ZERO og LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition. Sistnevnte blir utstyrt med et helt nytt 62 kWt-batteri som sørger for en rekkevidde på 385 km* etter WLTP-normen. Det tilsvarer en rekkeviddeøkning på 42% i forhold til LEAF med 40 kWt-batteri.

Samtidig får LEAF e+ en betydelig høyere effekt med 160 KW (217 hestekrefter). Det sørger for at toppfarten øker til 157 km/t og akselerasjonen 0-100 km/t skjer på sportslige 7,3 sekunder. Prisen for introduksjonsmodellen LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition er 373.000 kroner** (eksklusive frakt- og leveringskostnader) og den produseres i et begrenset opplag på 5000 biler. Modellen er nå klar for bestilling. 40 kWt-utgaven koster 306.000 kroner** (eksklusive frakt- og leveringskostnader).

Foto: Nissan

LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition får ladekapasitet opp til 100 kW. Snittforbruket er oppgitt til 180 Wt/km (WLTP). Batteriet er et Intelligent Power-batteri med forbedrede egenskaper. Det har 25 prosent høyere energitetthet og 55 prosent økning av energilagrings-kapasiteten. Innovativ design og smart konstruksjon sørger for at det nye høyeffekt-batteriet inneholder 288 celler sammenlignet med 192 celler i 40 kWh-utgaven.

Begge de to nye LEAF-modellene får oppgradert infotainment-systemet med en ny og større 8-tommers skjerm. Systemet har også flere tilkoblede tjenester, som for eksempel dør-til-dør-navigasjon. En helt ny og forbedret NissanConnect EV-app vil også være tilgjengelig med nye LEAF 3.ZERO. 

LEAF 3.ZERO får i begge batteri-utgaver nye karosserifarger og nye tofarge-kombinasjoner (rødt karosseri med svart tak, og blått karosseri med svart tak).

Lanseringen av de nye LEAF-modellene skjer samtidig i Japan og på den amerikanske elektronikk-utstillingen Consumer Electronics Show (CES), som arrangeres i Las Vegas, USA. Med disse oppgraderingene befester Nissan posisjonen som verdens ledende elbil-produsent og LEAF som selve ikonet for Nissans visjon om Intelligent Mobility.

Nissan LEAF ble ikke bare Norges mest solgte bil i 2018. Den ble også Europas mest solgte elbil med mer enn 40.000 leverte biler. Siden lanseringen tilbake i 2010 er det solgt utrolige 380.000 LEAF på verdensbasis. Ingen annen bilprodusent har solgt så mange biler av en enkelt elbil-modell.