En Tesla-eier hevder Autopilot-systemet, med hjelp av traction control og firehjulsdrift, klarte å gjenvinne kontrollen automatisk og ta bilen tilbake til kjørefeltet, skriver nettstedet Electreck (se video lengre ned i saken).

– Jeg rørte ikke rattet en gang. Alt ble gjort gjennom Autopilot og AWD-systemet. Rattet beveget seg så fort at jeg foretrakk å la bilen håndtere den, sa sjåføren Eric Laperriere til nettstedet.
Laperriere kjørte bilen sin på motorveien utenfor Montreal for en uke siden og filmet det hele med et dashboard-kamera.

https://youtu.be/anLpxYuchB8

Andre sjåfører har også tidligere hevdet at Autopiloten til Tesla har hindret ulykker. Det er høyst usikkert om denne videon og forklaringen til sjåføren er reell. Flere av disse hendelsene har blitt fanget opp på video med bruk av Teslas egen dashboard-app. Tesla selv har ikke kommentert saken, men de har for kort tid siden delt informasjon om hvordan de jobber med ny Autopilot-hardware.