Det er Forbrukerrådet som nå har kommet med nye tall, etter at de har oppsummert klagene til forbrukerne i 2018. Tesla havner på fjerdeplass på årets firmatopp, fordi de mangler blant annet verksted for å utbedre feil og mangler. Det fører til lange køer og misfornøyde forbrukere.
– Teslas problemer er først og fremst knyttet til voksesmerter, og vi følger med for å sikre at forbrukernes rettigheter blir tatt hensyn til, sier Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet.

I 2017 fikk Forbrukerrådet 112 henvendelser om Tesla. Da var de langt unna å komme inn på topp ti. Men i fjor økte tallet kraftig, til 247. Dermed er de på fjerdeplass på denne listen. Det er bak store selskaper som Elkjøp, Power/Expert og Telenor. På plassene bak er Norwegian, Møller Bil og Canal Digital. Det er ingen andre bilmerker inne på topp ti her.

Tesla fikk massiv kritikk for lav kapasitet og lang ventetid på verkstedene i fjor sommer. Per i dag har Tesla 13 servicesentre i Norge. I løpet av 2018 har de ansatt over 360 nye teknikere på serviceteamet. Dette er en dobling av antall ansatte på bare ett år, så det ser ut som at de tar store grep for å skjerpe seg. Samtidig er det nå 30 000 Tesla’er registrert i det norsk markedet, og det forventes langt flere når utrulling av folke-Tesla’en Model 3 begynner leveringene i mars. 

I fjor veiledet Forbrukerrådet personlig, ved telefon, e-post og chat, 59 900 forbrukere og 1067 næringsdrivende i forbrukerrettigheter. De meklet i 9038 forbrukerkonflikter. I tillegg var 51 300 forbrukere inne på rettighetssiden deres hver uke.