Det tyske bilutleiefirmaet nextmove utførte testen med de tre premium SUV’ene Audi e-tron, Jaguar I-Pace og Tesla Model X.

Selskapet brukte en pre-serie Audi e-tron 95 kWh siden de ikke hadde startet leveranser offisielt når testen ble gjennomført, en Tesla Model X 90D med en 90 kWh batteripakke og en Jaguar I-Pace, som også er utstyrt med en 90 kWh pakke. Det er verdt å merke seg at Tesla-modellen som ble testet ikke lenger er til salgs, men ble valgt til testen fordi den har den mest sammenlignbare batteripakken med de to andre bilene.

Og hva ble resultatet av testen? Model X hadde et forbruk på 24,8 kilowattimer per 100 kilometer. Audi e-tron brukte 23 prosent mer, med 30,5 kWh per 100 km, mens i-Pace kom enda verre ut av det, med 31,3 kWh per 100 km.

Med hensyn til rekkevidde på en enkelt ladning ble følgende verdier beregnet. Jaguar I-Pace kan dekke en avstand på 272 km på en enkelt ladning under forholdene. Audi e-tron når 2 km mer og dermed 274 km. Tesla Model X 90D ville kjøre 65 km lenger enn e-tron og nå 339 km. Hvis Audi også var på vei med 20 tommers dekk, er ledelsen til Model X anslått til 50 km.

Siden Tesla Model X 90D ikke lenger er tilgjengelig for konfigurasjon, er sammenligningen med gjeldende Model X 100D relevant. En Tesla Model X 100D med et 100 kWh batteri vil dekke 389 km og dermed kjøre 115 km eller 42 prosent lenger enn Audi e-tron med et 95 kWh batteri.

Testen ble utført med alle tre kjøretøyene som kjørte parallelt på en 87 km strekning av Autobahn mellom München flyplass og Landshut i Tyskland med en gjennomsnittlig hastighet på 120 km / t.
Temperaturen ute var på åtte grader, og alle bilene ble satt til 20 grader innvendig.

Alle tre kjøretøyene ble kjørt i kolonne. Avstandene mellom bilene var tilstrekkelig stor for å utelukke fordeler med luftmostanden av å ligge bak. Sjåførene var erfarne elbil-sjåfører. I tillegg var det en sjåførendring halvveis gjennom reisen for å minimere enhver påvirkning av forskjellige kjøreformer.