Det forteller sjef Frode Hebnes for Bilia Personbil, Nordens største bilforhandlerkjede, til Dagens Næringsliv. Selskapet selger bilmerkene BMW, Mini, Lexus, Volvo og Toyota.

– Vi opplever et klart økende antall Tesla som innbyttebiler, og dette er kunder som nå i 2019 kjøper nye både diesel og plugin-hybrider hos oss. Dette tror jeg kan knyttes til utfordringene som eksisterer, og trolig kommer til å øke i tiden fremover som følge av økte elbilvolumer, relatert til den eksisterende ladeinfrastrukturen og kundenes praktiske bruk av og behov for bilen, sier Hebnes.

Norge er et annerledesland når det kommer til salget av elbiler. Vi er et av verdens største elbilmarkeder, og andelen elbiler som selges stiger og stiger. 3401 nye elbiler ble solgt den førsten måneden av 2019, og det utgjør en andel av nybilsalget på hele 37.8 prosent.

I 2018 ble det solgt  147 929 nye personbiler i Norge, av disse var 31,2 prosent elbiler. Året før var andelen elbiler på 20,9 prosent. Det er økning på hele 39,5 prosentpoeng for elbiler på bare ett år. På toppen av salgsstatistikken tronet for første gang en elbil. Det var Nissan LEAF sin sist modell med 12 303 solgte biler.