Jurik Sarelo skal saksøke Tesla etter at bremsene skal ha sviktet og forårsaket en kollisjon som totalvraket bilen, skriver lokalavisa Drammen24.no.

– Jeg kommer nå til å saksøke Tesla og ta de til retten, sier Sarelo.

For to uker siden ble Sarelo og hans Tesla Model S truffet i siden av en lastebil, da han skulle kjøre ut fra en bensinstasjon på Kjeldstad i Drammen. Årsaken til ulykken skal ifølge Sarelo ha vært bremsesvikt, og at bilen derfor trillet ut i veien og ble påkjørt. Både Sarelo og sjåføren av lastebilen slapp fra ulykken uten skader.

– Jeg har vært på service og verksted med bilen 15 ganger på ett år, og jeg har sagt ifra om bremsene flere ganger. De fungerer dårlig på norsk vinterføre, og det er livsfarlig, sier Sarelo til Drammen24.no.

Kommunikasjonsjef i Tesla, Even Sandvold Roland, hevder bremsen fungerte som de skulle.
– Tesla har gransket hendelsesforløpet, og kan fastslå at sjåførens bremsing reduserte bilens fart. Like etterpå ble gasspedalen tråkket inn, og det gjorde naturligvis at oppbremsingen ikke fikk stanset bilen. Gasspedalen var fortsatt tråkket inn da sammenstøtet skjedde, uttaler Roland.

Tesla tilbakeviser alle påstandene til kunden.
– Det er ikke riktig at Tesla har sagt til kunden at bremsene ikke fungerte. Det er heller ikke riktig at Sarelo har hatt bilen på et Tesla-verksted 15 ganger de siste årene, forteller Roland.