Volvo tar et stort steg mot sitt elektrifiseringsmål med lanseringen av oppgraderte og nyutviklede, elektrifiserte drivlinjealternativer. De nye drivlinjealternativene skal bli tilgjengelige på alle Volvo modeller fremover.

Selskapet har oppgradert de eksisterende T8 og T6 Twin Engine plug-in hybrid-drivlinjene, og bekrefter samtidig at plug-in hybrid-alternativer blir tilgjengelig på alle Volvos modeller 

Volvo har som mål at halvparten av alle bilene fabrikken selger i 2025 skal være rene elbiler, og grepene de nå tar, kan ses på som et steg på veien mot målet.

Volvo lanserer også sine første mild-hybrider de kommende månedene og først ut er diesel- og bensinvariantene til XC90 og XC60.

De milde hybridene kommer for første gang med Volvo Cars’ avanserte regenerative bremsesystem (Kinetic Energy Recovery Braking System). Systemet er koblet sammen med bilens eksisterende forbrenningsmotor og lager med det en ny, integrert og elektrifisert drivlinje, under Volvos nye «B»-emblem. B kommer i tillegg til D og T som representerer henholdsvis diesel og bensin-baserte drivlinjer.

Den nye elektrifiserte drivlinjen gir opp til 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner.

Det nye bremsesystemet samarbeider med regenereringssystemet og reduserer drivstoff og utslipp ved å gjenopprette kinetisk energi når føreren bremser.