Med over dobbelt så mange solgte elbiler, så knuser nykommeren Audi e-tron sin hovedkonkurrent Tesla Model X på salgstatikken for mars.

Tallene hittil viser at det er 565 (per klokken 18.20) solgte Audi e-tron i mars, og for Model X er det 241 solgte el-SUV’er. Tallene er hentet fra elbilstatistikk.no, som i sanntid er koblet opp mot registreringene hos Statens Vegvesen. Jaguar sin elektriske el-SUV I-PACE med sine 340 solgte ligger nærmest e-tron blant premium el-SUV’ene.

Når vi ser på salget hittil for hele året 2019, så ligger Audi e-tron også foran med sine solgte elbiler mens Model X har. I-PACE er den el-SUV’en som har solgt best hittil i år blant disse tre, men det vil nok endre seg når Audi får enda mer fart på leveringen av elbiler til kundene sine som står på venteliste.

Det at Audi e-tron kommer med firehjulstrekk og hengerfeste som standard, har gjort den svært populær på det norsk markedet. I tillegg har den den inntil 415 km rekkevidde, etter den realistiske WLTP-standarden.

Prisen på Audi e-Tron Quattro er fra 651.900 kroner og de første kundene i Norge fikk bilen levert på mandag 18 Mars kl 00.01. Alle leveringer av biler før denne datoen var demobiler.