Markedsandelen for elbil kan passere 50 prosent i 2019, viser beregninger basert på spørreundersøkelsen Elbilbarometeret 2019, som Elbilforeningen står bak. Samtidig betyr dette at fortsatt mange nordmenn er skeptiske til å kjøpe seg elbil.

De som ikke vurderer elbil neste gang de skal kjøpe bil oppgir følgende grunner:

  1. Manglende rekkevidde (60 %)
  2. Avventer og ser hvordan kjøretøyteknologien utvikler seg (34 %)
  3. Opplever at lademulighetene er dårlig/begrenset langs veien (31 %)
  4. Tror ikke elbiler er mer miljøvennlige enn andre biler (30 %)
  5. Elbiler fungerer ikke bra på vinteren (27 %)
  6. Usikker på batterilevetid (26 %)

– Hvis vi skal nå målet om at alle nye biler er nullutslipp innen 2025 må alle disse barrierene løses, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

Selv om mange nordmenn fortsatt velger bensinbiler, så har Tesla Model 3 allerede i mars satt ny salgsrekord for elbiler på en måned med sine 2462 solgte biler per klokken 18.37 den 20. mars, ifølge nettsiden Elbilstatistikk. Det var nettavisen DineSider som først omtalte rekordsalgene, men med litt andre tall enn Elbilnyheter.no, ettersom de trakk fra bruktimporterte Nissan LEAF i sine tall. 

Tidligere har Nissan LEAF innehatt salgsrekorden med sine 2387 registeringer (inkluderer bruktimporte biler), som de også oppnådde i mars for nøyaktig ett år siden.

Tesla Model 3 selger svært godt om dagen, og har allerede rundet 3200 nyregistrerte biler i 2019. Det er et godt stykke opp til tidenes mest solgte elbil i Norge, Nissan LEAF, med sine over 52 000 solgte elbiler.