– Vi går for at den skal bli den mest solgte personbilen i Norge i 2020, sa sjef i Volkswagen Norge Harald Edvardsen-Eibak til Elbilforeningen. Bilen han viser til er Volkswagens nye konsept
ID. BUGGY, som er en nytolkning av den legendariske strandbuggyen, nå helelektrisk.

Den originale Beach Buggy ble skapt på den amerikanske vestkysten, på basis av «Bobla». Den nye Byggy’en får 62 kWh-batteri, som er optimert for korte, men kjøreglade utflukter. Rekkevidden blir på 250 kilometer etter den realistiske WLTP-standarden.

Foto: Volkswagen

Med 204 hestekrefter, 0 – 100 km/h på 7,2 sekunder, så vil denne elbilen gi mye moro for sommerglade nordmenn. Det vil også la seg gjøre å sette i en ekstra elmotor også på forakselen, slik at ID. BUGGY får helelektrisk firehjulsdrift.

For å nyte fartsvinden mest mulig, ble det bevisst gitt avkall på fast tak og dører. Dette er også grunnen til at det slitesterke og minimalistiske interiørdesignet består av vannfaste materialer. ID. BUGGY er en ren toseter, men alternativt kan den også innredes som en 2+2-seter.

Det er uklart om når ID. BUGGY kommer til Norge, og hva prisen vil bli for strandbilen.

Foto: Volkswagen