4. mars kl. 12.00 åpnet KIA opp for reservasjoner av nye KIA e-Soul. Ved å betale inn et depositum på kr. 7777,- skulle de som var interessert sikres en plass i køen.

– I løpet av 3-4 timer var det over 1600 som hadde reservert nye e-Soul. Tallet nå er nær 1950 reservasjoner, forteller Mette Simonsen Sauge, informasjonssjef i KIA Norge.

Kia lanserer nå tredje generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har 25 prosent bedre energieffektivitet enn utgående modell. Med det største batteriet klarer nye e-Soul inntil 452 kilometer på en lading, målt etter WLTP-standarden.

Den enorme pågang av kunder som ønsket å reservere bilen førte til at serveren til KIA krasjet. En frustrert kunde tok kontakt med elbilnyheter.no, for å fortelle om sin frustrasjon med KIA når dette skjedde.
– Det ble fullstendig kaos, serverene brøt sammen, umulig å komme inn. Etter et par timer løsnet det, og enkelte fikk bestilt, skrev han i en epost til elbilnyheter.no.

KIA beklager opplevelsen til kundene som opplevde problemer med systemet når de skulle reservere.
– Det er selvfølgelig veldig kjedelig når man sitter klar for å reservere og opplever at man ikke kommer gjennom, vi skjønner at mange ble frustrerte, og det beklager vi. Vi hadde økt kapasitet på nettverket, men pågangen var som sagt veldig stor

De første bilene kommer i butikk for visning og prøvekjøring i løpet av april. Når KIA får de første bilene som kan gå ut til kunde vet de ikke helt sikkert, men de håper til sommeren juni eller juli en gang.