Kia viser nå flere bilder av sin elektriske konseptbil, som får première på Geneva International Motor Show tirsdag 5. mars. Det mest obsiktsvekkende med bilen er 21 individuelle høyoppløselige skjermer plassert etter hverandre på dashbordet.

Skjermene som KIA har plassert rett under forntruten, ligner på mange måter grepet det nye elbilselskapet Byton tar med sin el-SUV Byton M-BYTE. Den bilen skal ha en spektakulær 48 tommers skjermen helt i fronten. KIA skriver selv i en pressemelding at skjermene i fronten er en humoristisk vri på alle de skjermene som nye elbiler putter inn i bilene. Det er uklart om dette er en direkte henvisning til Byton.

Kias første helelektriske firedørs personbil er med hensikt designet så den ikke passer inn i de definerte bilkategoriene. Den kombinerer elementer både fra en SUV, en sportslig familiebil og en praktisk og romslig crossover.

– Jeg tror vår uortodokse tilnærming til elektrifisering satte fart på fantasien underveis”, sier Gregory Guillaume, Vice President Design for Kia Motors Europe.
– Vi så fremover til en tid der dynamiske og engasjerende biler som denne vil være en naturlig del av vårt transportbehov, forteller han.

Den nye konseptbilen avdukes på Kias pressekonferanse på Geneva International Motor Show, tirsdag 5. mars.