I dag avslører Tesla tredje utgave av superlading, det de kaller «V3 Supercharging». Denne oppgraderingen fører til at ladehastigheten øker fra 120 til 250 kilowatt per bil. Det betyr at superlading vil kutte tiden Tesla-eiere bruker på lading med i gjennomsnitt 50 prosent, skriver Tesla.

Tesla forventer at den typiske ladetiden på en V3 Supercharger vil falle til rundt 15 minutter.

Med denne oppgraderingen av hastigheten, så kan en Tesla Model 3 «longe Range» med full lade effektivitet, få opptil 125 kilometer i rekkevidde fra lading i 5 minutter. Hvis den samme Tesla’en lader i en time, vil den teoretisk kunne oppnå 1600 kilometer i rekkevidde.

Tesla ruller denne uka også ut en ny funksjon som skal varme opp batteriet før du kjører inn på ladestasjonen. Nå, når du navigerer til en Supercharger-stasjon, vil bilen din oppvarme batteriet for å sikre at du når den optimale temperaturen som skal lades, og reduserer gjennomsnittlig ladetid for eiere med 25 prosent.

Det første offentlige test-området for tredje utgave av superlading er i Bay Area i USA. Tesla lanserer V3 Supercharging for Model 3, men fortsetter å utvide tilgangen etter hver. De vil øke ladehastigheten på modell S og X ved hjelp av programvareoppdateringer i de kommende månedene. Laderne kommer til Europa i fjerde kvartal i 2019.