Merecedes-Benz har sluppet første bilde av deres nye elbil Mercedes EQA.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Tidligere har Mercedes-Benz kun vist fram bilder av konseptmodellen. Det var under lanseringen av en annen bil, Merecedes GLA, at selskapet viste fram det første bildet av hvordan produksjonsmodellen med stor sannsynlighet blir seende ut:

Foto: Mercedes

400 km i rekkevidde

Konseptmodellen av Mercedes EQA ble lansert tilbake i 2017. Den har to elektromotorer som tilsammen yter 270 hestekrefter, har firehjulsdrift og får en rekkevidde omkring 400 km. Batteriet skal være på 60 kWh.

De tekniske spesifikasjonen for konseptmodellen kan endres en del fram til endelig produksjonsklar elbil er klar for bestilling. Mange håper nok at EQA skal få en enda bedre rekkevidde, noe 2020 helt sikkert vil gi gode svar på.

Kommer i 2020

Elbilen skal i produksjon i 2020. Innen 2022 skal Mercedes-Benz og Smart ha hele 10 helelektriske modeller tilgjengelig for bestilling. Først ut var EQC som kom i år og hittil har registrert 70 elbiler på norske veier. Det tallet blir nok betraktelig høyere i løpet av 2020.