Kia lanserer nå 3.generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har 25% bedre energieffektivitet enn utgående modell. Med det største batteriet klarer nye e-Soul inntil 452 kilometer på en lading, målt etter WLTP-standarden. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20% til 80% på 42 minutter på en 100 kW DC hurtiglader.

I Norge lanseres e-Soul i 2. kvartal, og de første bilene kommer i butikk i løpet av april. Priser vi komme nærmere lansering. Som alle Kias modeller leveres e-Soul med Kias 7 år / 150.000 km. garanti.

“Det er veldig gøy å lansere nok en elbil med tøff design og god rekkevidde. Soul Electric har vært en av våre bestselgere siden den ble lansert høsten 2014, og det er stor interesse for nye e-Soul”, sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen AS. “Nye e-Soul vises på bilmessen i Genève 5. Mars. Dagen før, mandag 4. Mars, åpner vi for reservasjon av bilen her i Norge. Vi vil få de første bilene i butikk i løpet av april”.

Elektrifiserte modeller sto for en åttendedel av alle biler Kia solgte i Europa i 2018. I 2017 var tallet en av ti. Nye e-Soul vil kun lanseres i elektrisk versjon på det europeiske markedet.

Den kraftigste elmotoren i e-Soul har 204 hk / 150 kW, og et dreiemoment på 395 Nm – en økning på 39 prosent fra utgående modell. 0-100 gjøres unna på 7,6 sekunder. Forventet gjennomsnittlig forbruk er 157 Wh/km på landeveiskjøring og 109 Wh/km for bykjøring.

Den minste batteripakken kombineres med en motor på 136 hk / 100 kW, og et dreiemoment på 395 Nm. Rekkevidden blir her inntil 277 kilometer.
Kias nye generasjon lithium-ion polymer batterier har 25% høyere energitetthet enn forrige generasjon, energitetthet er nå på 250 Wh / kg mot 200 Wh / kg. Batteripakken er kompakt og lett, samtidig som rekkevidden økes.

Nye e-Soul har stor innvendig plass og god lastekapasitet på 315 liter og 1.339 liter med baksetene nedlagt (VDA).