Markedsandelen for elbil kan passere 50 prosent i 2019, viser beregninger basert på spørreundersøkelsen Elbilbarometeret 2019, som Elbilforeningen står bak.

Ifølge beregninger i Elbilbarometeret 2019 planlegger et anslag på 78.000 nordmenn å kjøpe en ny elbil de neste 12 månedene. Med et anslått totalsalg på 150.000 personbiler kan markedsandelen for elbiler passere 50 prosent i Norge i 2019. I fjor var 32 prosent av nybilsalget en elbil.

Nordmenn flest er nå klar for elbil. Nå må myndighetene følge opp og sørge for at det blir bygd nok ladestasjoner for alle elbilene som de oppfordrer folk til å kjøpe, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

I tillegg til nybilsalget er det også flere som planlegger å bytte til brukt elbil neste gang de skal kjøpe bil. 

Tesla Model 3 har allerede i mars satt ny salgsrekord for elbiler på en måned med sine 2462 solgte biler per klokken 18.37 i dag (20. mars), ifølge nettsiden Elbilstatistikk.

Det var nettavisen DineSider som først omtalte rekordsalgene, men med litt andre tall enn Elbilnyheter.no, ettersom de trakk fra bruktimporterte Nissan LEAF i sine tall. 

Tidligere har Nissan LEAF innehatt salgsrekorden med sine 2387 registeringer (inkluderer bruktimporte biler), som de også oppnådde i mars for nøyaktig ett år siden.

Tesla Model 3 selger svært godt om dagen, og har allerede rundet 3200 nyregistrerte biler i 2019. Det er et godt stykke opp til tidenes mest solgte elbil i Norge, Nissan LEAF, med sine over 52 000 solgte elbiler.O

Elbilbarometeret 2019 er utført av Opinion på oppdrag fra Norsk elbilforening. Et representativt utvalg med 1000 nordmenn over 18 år er spurt om hva de planlegger for kjøp av bil framover og hva de syns om elbil. Undersøkelsen ble gjennomført i februar/mars og ble lagt fram på Nordic EV Summit 2019.