Den siste tiden har mange i internasjonal bilpresse plukket opp diverse patenter som Rivian utvikler for sine to nye elbiler: R1T elektrisk pickup truck og R1S SUV.

I denne videoen (se lengre ned) avslører selskapet hvor opptatt de er at aerodynamikken og effektiviteten i rekkevidden til pick-up’en.
— Årsaken til at vi er bedre på rekkevidde enn noen andre biler i markedet, er fordi vi er bedre på aerodynamikk, sier en av de ansatte i videoen.

Rivian imponerte alle på LA Auto Show november i fjor med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV.

Bilen er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh, med flere mindre batterier også tilgjengelig. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

Bilprodusenten har tidligere annonsert at R1T elektrisk pickup truck vil ha en startpris på $ 69.000, og R1S SUV vil starte på $ 72,500. Dette sa administrerende direktør i selskapet Rj Scaring i et intervju med greentechmedia.

I likhet med Tesla-biler, vil disse prisene bare gjelde for basismodellene med mindre batteripakker (mindre rekkevidde), men de bilene vil ikke være tilgjengelig fra starten av. Dette er viktig å merke seg, siden Rivian også har lovet biler med massive batteripakker og over 600 kilometer rekkevidde.