I dag kl. 12.00 åpnet KIA opp for reservasjoner av nye KIA Soul, dagen før bilen skal vises på bilmessen i Geneve. Ved å betale inn et depositum på kr. 7777,- skulle de som var interessert sikres en plass i køen. Alt gikk ikke som det skulle, når et stort antall kunder samtidig skulle reservere elbilen.

Elbilnyheter har vært i kontakt med en av de frustrerte kundene som forsøkte å bestille bilen.
– Det ble fullstendig kaos, serverene brøt sammen, umulig å komme inn. Etter et par timer løsnet det, og enkelte fikk bestilt, skriver han i en epost til elbilnyheter.

«På grunn av enorm pågang for å få reservert e-Soul er siden dessverre utilgjengelig for øyeblikket. Vi har gjort tiltak for å øke kapasiteten på siden, men på tross av det ser vi at det er utfordringer. Vi beklager dette. vennligst prøv igjen senere». Det skriver KIA Norge på sine Facebook-sider i dag.

Kia lanserer nå tredje generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har 25 prosent bedre energieffektivitet enn utgående modell. Med det største batteriet klarer nye e-Soul inntil 452 kilometer på en lading, målt etter WLTP-standarden. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20 prosent til 80 prosent på 42 minutter på en 100 kW DC hurtiglader.

Elbilnyheter har tatt kontakt med KIA Norge for en kommentar til saken.