Tesla Model 3 har allerede i mars satt ny salgsrekord for elbiler på en måned med sine 2462 solgte biler.

En oversikt over hvilke forsikringsselskaper som Tesla Model 3-kundene velger, viser at Gjensidige topper listen med en markedsandel på 20 prosent per 20. mars. Det viser tall fra Trafikkforsikringsforeningen.

– At Gjensidige forsikrer flest Tesla 3 er gledelig, og viser at Gjensidige er svært konkurransedyktige på pris og vilkår. Det er en knallhard konkurranse i markedet, ikke minst på el-bil generelt og Tesla spesielt, sier Stig Rognes, salgs og utviklingssjef i bilbransjemarkedet til Gjensidige.

Topp fem mest populære forskingsselskapene hittil i mars for Model 3 er:

  • Gjensidige: 20.57 prosent markedsandel
  • If Skadeforsikring: 18.85 prosent markedsandel
  • Storebrand Skadeforsikring: 9.95 prosent markedsandel
  • Tryg Forsikring: 9.21 prosent markedsandel
  • Fremtind (tidligere DNB): 9.13 prosent markedsandel


Gjensidige er størst på bilforsikring totalt i Norge, og at også veldig mange Tesla 3-eiere velger oss, tar vi som et tegn på at vi har gjort ting riktig, forteller Rognes i Gjensidige.  

Tesla Model 3 selger svært godt om dagen, og har allerede rundet 3200 nyregistrerte biler i 2019. Det er et godt stykke opp til tidenes mest solgte elbil i Norge, Nissan LEAF, med sine over 52 000 solgte elbiler.

Det er Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV) som har de offisielle salgstallene for hele mars, og de kommer ikke før etter månedsslutt. Da vil vi vite helt sikkert hvor mange Model 3 Tesla har solgt. 

Nå leveres det Tesla Model 3 til svært mange norske kunder, og flere melder om båtlaster med store Tesla-leveranser, som har kommet og kommer til Norge i denne måneden.

Kommunikasjonssjef i Tesla, Even Sandvold Roland, er naturligvis svært fornøyd med tallene. 
– Dette er hyggelig. Det viser hvilken interesse det er for Model 3 og for familievennlige elbiler, til fornuftig pris, sier Sandvold Roland