I fjor hadde hybrid- og elbiler flere skader enn fossilbiler (bensin og diesel), viser tallene til Norges tredje største forsikringsselskap Fremtind. Statistikken fra 2018 viser at det er 34 prosent av elbileierne meldte inn skade til Fremtind, mens 24 prosent av fossibil-eierne gjorde den samme. Det var Dagens Næringsliv, som først omtalte saken.

Ifølge Fremtind er det Tesla som peker seg ut som verstingen med flest skader per kjørte 10 000 kilometer. I tillegg kjører Tesla’ene også færrest kilometer før det oppstår en skade.

– I snitt kjører Tesla-modellene cirka 50.000 kilometer før første skade. Det er omtrent halve distansen av for eksempel Opel, Peugeot, Renault, Subaru, Suzuki, Citroën og Honda, for å ikke å snakke om Dacia, som i snitt kjører over 150.000 kilometer før første skade, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind til DN.

I 2018 ble det solgt  147 929 nye personbiler i Norge, av disse var 31,2 prosent elbiler. Året før var andelen elbiler på 20,9 prosent. Det er økning på hele 39,5 prosentpoeng for elbiler på bare ett år. På toppen av salgsstatistikken tronet for første gang en elbil. Det var Nissan LEAF sin sist modell med 12 303 solgte biler.

Generelt er det sånn at elbiler peker seg negativt ut i statistikken, selv når forsikringsselskapet tar høyde for at det er flere elbiler i tettbygde strøk.

– Vi ser en klar tendens til at eiere av elbiler krasjer oftere enn eiere av fossile biler, selv når vi tar hensyn til at det går flere elbiler i urbane strøk, sier Therese Nielsen i Fremtind. Forsikringselskapet er eid av bankgigantene DNB og SpareBank 1.