Tidligere i år åpnet Nissan opp for forhåndssalg av introduksjonssutgaven LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition som hadde oppgradert LEAF-atteriet fra 40 kWh til 62 kWh-batteri.

Den oppgraderte LEAF’en har en estimert rekkevidde på 385 kilometer, i motsetning til den tidligere LEAF’ens 275 kilometer. Av Limitied Editon-utgavene så skulle det kun leveres 5000 til hele Europa og de ble raskt utsolgt.

Men nå har Nissan tatt grep. De utvider modellprogrammet fra Limited Editon til også å inkludere modell-nivåene N-Connecta og Tekna.

Det medfører ny innstegspris fra gunstige 346.800 kroner for utgaven med stort batteri av fjorårets mest solgte bil i Norge. Prisen synker altså fra 382 900 kroner, sammenlignet med prisnivået på introduksjonsutgaven Limited Edition.  De nye variantene er klare for bestilling nå med levering fra sommeren 2019.

Foto: Nissan

Nissans nyeste 62 kWh batteriteknologi mottok god respons ved avdukingen på CES-utstillingen i januar i år. I forhold til 40 kWh-utgaven har batteriet her 25 prosent høyere energitetthet og 55 prosent bedre lagringskapasitet og en estimert rekkevidde på opptil 385 kilometer.