Nesten 9 av 10 elbileiere har opplevd kø på en hurtigladestasjon, og 8 av 10 har opplevd at laderen ikke virket når de skulle hurtiglade, viser en ny rapport fra Elbilforeningen. Til sammen fører denne typen opplevelser til ladeangst for elbileierne, mener Elbilforeningen.

-Elbilforeningens medlemmer kjenner ladehverdagen på kroppen, og de melder om mye kø, feil og liten kapasitet. Skal alle ha elbil må vi ha en infrastruktur som støtter dette og det krever innsats, sier Christina Bru i Elbilforeningen.

Norsk elbilforening krever riktig medisin mot ladeangst, og mener derfor at det bør etableres store ladeparker langs veiene, at alle fellesgarasjer bør få tilskudd til infrastruktur for elbiler og at alle kommuner bør ha minst to hurtigladere, skriver elbilforeningen i en pressemelding.

Norge er landet i verden med desidert høyest elbilandel og ligger godt an til å bli det første landet i verden med 100 prosent elektrisk salgsandel.