Tesla angrer på priskutt og øker prisene

Forrige måned annonserte Tesla at de ville legge ned alle de fysiske utsalgsstedene og derfor skru ned prisene på alle modeller med titusener. Nå snur Tesla:

– Som et resultat av at vi holder langt flere butikker åpne, vil Tesla være nødt til å øke bilprisene med omtrent tre prosent i snitt over hele verden, skriver de i et blogginnlegg.

Potensielle Tesla-eiere vil ha en uke til å bestille før prisene stiger. Det betyr at dagens rabatterte priser gjelder til 18. mars. Det vil ikke være noen prisøkning på den aller billigste Model 3 varianten til $ 35.000, som kommer til Norge i løpet av året. Prisøkningene gjelder kun de dyrere varianter av modell 3, så vel som Model S og X.

Det er usikkert hvor mye Tesla vil skru opp prisene i Norge fra 18. mars, etter at de gjennomførte massive priskutt i slutten av februar.

Årsaken til at Tesla skrur opp prisene er på grunn av en intern evaluering:

– I løpet av de siste to ukene har vi evaluert hver eneste Tesla-butikk, og vi har bestemt oss for å fortsette å holde langt flere av dem åpne enn det vi først antok. Vi kommer til å fortsette å evaluere dem de neste månedene, skriver Tesla i blogginnlegget.

D