Elon Musk, sjef i Tesla, har nå bekreftet at de vil avduke det som skal bli deres folke-SUV, Model Y, den 14. mars i Tesla Design Studio, som ligger i Hawthorne, California. Nyheten slapp Musk på Twitter.

Musk bekreftet videre at Model Y vil bli ca. 10 prosent større enn Model 3, og vil koste omtrent 10 prosent mer enn Model 3. Hvis vi tar utgangspunkt i en Model 3, Long Range (rekkevidde på 560 km), som har firehjulsdrift med full autopilot og vinterdekk, så kommer vi på en totalsum på Kr. 521580.
Et enkelt regnestykke gir derfor Model Y en pris på 573 739 Kr.

Rekkevidden vil bli litt kortere enn Model 3 med samme batteri, rett og slett fordi den nye SUV’en vil være større og gi mere luftmotstand. Det er uklart hvilke størrelser på batteriet Model Y vil få, men det er nærliggende at mye vil ligne på det Model 3 tilbys med i dag.

Elon Musk avkreftet også at den nye SUV’en vil få Falcon-dører, slik Tesla Model x har.

Tesla Model X med Falcon-dører. Foto: Tesla

Tesla har gradvis sluppet små detaljer om planen om å bringe modell Y til full produksjon så tidlig som neste år.

I sitt brev til aksjonærene for fjerde kvartal, som ble utgitt i fjor, har Tesla bekreftet planer om å oppnå «volumproduksjon innen utgangen av 2020».

Det vil komme flere detaljer om både priser, rekkevidde og andre ytelser på lanseringsdagen, lover Musk på Twitter