I går rundt klokken 19.00 rundet Tesla Model 5000 solgte biler i Norge, viser tall fra nettsiden Teslastats, som henter tall fra Staten Vegvesen i sanntid. Det er nok en milepæl for elbilen, som slår Nissan LEAFs tidligere rekord med nesten 3000 flere elbiler.

Den beste salgsdagen for Model 3 var den 26. mars, med hele 549 elbiler utlevert på en og samme dag. Til sammenligning hadde Model S sin beste utleveringsdag med 219 elbiler den 23. mars 2015. En av årsaken til denne stor differansen, er nok at antallet Model 3 i Norge i mye større grad dekker etterspørselen, sammenlignet med tallene for Model S i sin tid.

Den tidligere rekorden til Nissan LEAF var på 2387 registeringer (inkluderer bruktimporte biler), som de også oppnådde i mars for nøyaktig ett år siden.

De aller fleste Model 3-kundene velger den svarte utgaven av elbilen. Over 2000 svarte Model 3 er nå på veiene. På andreplass blant fargevalg finner vi grå med sine nesten 1300 solgte. Les også vår oversikt over hvilke farger som er mest populære for alle Tesla-modeller

– Det er kjempegøy å se interessen for elektriske familiebiler, og hvor godt Model 3 treffer med kombinasjonen pris, rekkevidde og praktiske egenskaper, uttalte Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Tek.no i går i forbindelse med at Tesla hadde solgt 4300 elbiler.