Volkswagenkonsernet satser stort på elbiler framover. Den helt ferske oppjusteringen av planlagte elbiler, gir en økning fra 15 millioner til 22 millioner kjøretøy i det kommende tiåret.

Allerede i år er den første bilen av den nye generasjonen på markedet: Audi e-tron. Og med oppstarten av ID. blir elektriske biler gjort tilgjengelig for brede lag av befolkningen. Til sammen skal de tilby 70 forskjellige modeller innenfor de ulike bilmerkene som Volkswagen eier. Den første bølgen består av:

  • ID. CROZZ
  • Volkswagen ID.
  • Porsche Taycan
  • SEAT el-born
  • SKODA Vision E
  • ID. BUZZ
  • ID. VIZZION. 

Innen 2025, er målet å redusere livsløpsutslippet av CO2 fra den samlede kjøretøyflåten med 30%, sammenlignet med 2015. Derfor elektrifiserer Volkswagen modellutvalget, og investerer mer enn 30 milliarder Euro innen 2023. Andelen av elektriske biler i kjøretøyflåten skal være minst 40% innen 2030.