Polestar 2, elbil-produsenten som er eid av Volvo, skal produsere den første elbilen som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, pris på rundt 400 000 kroner, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

Det vil kun være mulig å bestille Polestar 2 på nettet, og allerede nå kan du forhåndsbestille bilen. Produksjonen av Polestar 2 begynner tidlig i 2020 i Kina.

De 12 første månedene vil imidlertid Polestar 2 koste rund 600 000 kroner. Prisen er basert på momsnivået i Tyskland, der den ligger på 19 prosent. Så det er godt mulig at bilen vil bli betraktelig billigere når den kommer til Norge.

Bilen har to elektriske motorer og 78 kWh batterikapasitet. I størrelse er den svært sammenligbar med Tesla Modell 3 med sine 4607 millimeter lang, 1478 millimeter høy og 1800 millimeter bred, med en hjulbase på 2735 millimeter. Det gjør den drøye åtte centimeter kortere og litt smalere enn en Tesla Model 3. Til gjengjeld sitter du litt høyere i Polestar 2 enn i Tesla’en.

Polestar 2 skal også vises fram på 2019 Geneva International Motor Show i mars, og vil deretter starte på en global turne i Europa, Nord-Amerika og Kina gjennom 2019. Polestar 2 vil også være tilgjengelig i egne Polestar-butikker, blant annet et i Oslo som skal åpne mot slutten av året. Her vil det blir muligheter for visning av bilen og testkjøring.