Under bilmessen i Shanghai har Audi presentert en nytt elbilkonsept, som de kaller Audi AI:ME, spesielt tilpasset storbyene. Elbilen har en effekt på 125 kW (170 hk) og batteripakken har en kapasitet på 65 kilowattimer. Audi AI:ME er i utgangspunktet designet for to personer, men er fleksibel og kan lett tilpasses til fire, ifølge Audi.

Interiøret er futuristisk og elbilen er selvkjørende på nivå 4, som betyr at den klarer seg uten sjåfør i definerte områder. Bruken av kunsingintelligens, som også navnet AI viser til, skal gjør hverdagen for sjåførene enklere.

Audi AI:ME Colour: Aurora Silver

Tankegangen bak konseptet ligner mye på hvordan den nystartede elbilselskapet Byton tenker om elbil og transport. Det handler ikke lenger om hvordan elbilene er å kjøre, men hvordan vi benytter tiden vår under transportetappen.

Audi har gjort seg noen tanker om hva vi kan bruke tiden på når bilen er selvkjørende. I stedet for enorme skjermer i elbilene sånn som Byton og andre, foreslår Audi at vi i fremtiden vil bruke VR-briller for å konsumere og navigere i innholdet som bilen vil tilby. I tillegg vil det være mulig å styre bilens mediesystem ved bruk av øyne og stemme.

Det nye konseptet har en lengde på 430 cm og en bredde på 190 cm. Hvis vi skal sammenligne med andre Audi’er, så har den omtrent samme lengde som en Audi A3.