– Nye e-Soul er nå ute hos alle våre forhandlere, og vi forventer de første kundebilene i juli/ august», sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Helt nye Kia e-Soul leveres med et valg på to batteripakker og flere utstyrsnivåer, og prises fra kr. 279.900. Nye e-Soul er på plass hos alle Kia-forhandlere for visning og prøvekjøring, og de første bilene for utlevering til kunde er ventet i juli / august.

– Det er veldig gøy å lansere nok en elbil med kul design og god rekkevidde. Soul Electric har vært en av våre bestselgere siden den ble lansert i 2014, og vi har nå fått en ny generasjon som har blitt større, har mer utstyr og enda tøffere design enn utgående modell. Bilen er godt utstyrt allerede fra innstegsmodellen, og elektrisk rekkevidde er inntil 452 km, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen AS.


Priser og utstyr

Nye e-Soul leveres med to ulike batteripakker på 64 kWt og 39.2 kWt. På den minste batteripakken kan man velge mellom tre utstyrsnivåer, og to utstyrsnivåer på den største batteripakken.

39,2 kWt batteri, 136 hk, inntil 276 km rekkevidde

  • Classic 279.900
  • Active 310.900
  • Exclusive 326.900

64 kWt batteri, 204 hk, inntil 452 km rekkevidde

  • Active 349.900
  • Exclusive 365.900

Alle priser er veil. levert Drammen, og inkluderer understellsbehandling, ekstra ladekabel type 2 til type 2, gummimatter og bagasjeromsmatte. Her kan du se full pris- og utstyrsliste: Prisliste Kia e-Soul

Her er noe av det nye utstyret e-Soul kan leveres med:
LED nær- og fjernlys, adaptiv cruise control, elektrisk fører- og passasjersete, Head-up Display, forberedt for Kia UVO app (selve app lanseres på et senere tidspunkt), 10.25″ multimedieskjerm, skiltleser, takrails – godkjent taklast på 100 kg., Harman Kardon lydsystem med 10 høyttalere inkludert subwoofer og LED stemningslys på dørsider foran.

Nye e-Soul har alt av moderne sikkerhetsutstyr, blant annet automatisk nødbremsesystem m/ fotgjengergjenkjenning.


Nytt eksteriør

Nye e-Soul er 55 mm lenger enn forrige modell, og eksteriøret er helt nytt samtidig som det ikoniske designet fra tidligere generasjoner er bevart. Bilen har stor innvendig plass og god lastekapasitet på 315 liter og 1.339 liter med baksetene nedlagt (VDA). Nye e-Soul fås i syv forskjellige farger og syv to-tonekombinasjoner.


Oppgradert lydsystem med flere tilkoblingsmuligheter

Nye e-Soul er første modell i Europa som leveres med Kias UVO CONNECT telematikksystem og en 10,25 tommers TFT-LCD skjerm for å betjene smarttelefon og infotainment-system. Via skjermen og smarttelefon får man data som trafikkinformasjon, værmelding og parkeringsmuligheter i sanntid. Systemet kan også identifisere status på ladestasjoner i nærheten. Systemet er kompatibelt både med Apple CarPlay og Android Auto, og to telefoner kan kobles til samtidig. 

Egen app

Nye e-Soul er også forberedt for UVO App*, som gir kjøredata fra bilen og kjøreturene. Man kan sjekke ladestatus, stoppe eller gjenoppta lading, aktivere klimaanlegget og sende veibeskrivelser til bilen. (*selve app’en lanseres på et senere tidspunkt).


Sikkerhet- og kjøreassistanse

Nye e-Soul er utstyrt med avanserte sikkerhets- og kjøreassistansesystemer med bl.a. syv airbags. Standard sikkerhetsutstyr inkluderer blant annet automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning, filskiftholder, blindsonevarsel med varsling for kryssende trafikk bak ved rygging og tretthetsvarsel til fører.

e-Soul har Lane Follow Assist (LFA), som er autonom kjøring på nivå 2. Ved hjelp av radar og kamera opprettholdes sikker avstand til bilen foran. Systemet er virksomt fra 0 til 130 km/t. og registrerer veimerking og biler foran, og følger akselerasjon, bremsing og styring slik at bilen holder seg i sin kjørebane.

Annet tilgjengelig utstyr inkluderer Smart Cruise Control med stop & go, parkeringssensor og ryggekamera med parkeringsassistanse. Karosseriet på nye e-Soul er stivere enn forrige generasjon, og med høyere andel av høyfast stål og forsterkede sidepaneler reduseres vibrasjoner, og sikkerheten til passasjerer bedres