Renault kommer med den nye elbilen K-ZE til Europa, og den ble lansert i Kina for noen uker siden med en prislapp på bare 100 000 kroner, skriver Teknisk Ukeblad.

Til den prisen får du elbil med en rekkevidde på 250 kilometer, batteri på 27 kilowatttimer, så vil elbilen kunne gjøre det svært godt som by-bil i Norge. Renault K-ZE ligner svært mye på Renault ZOE, som du i dag får fra omtrent 215 000 kroner i Norge med en rekkevidde på 300 km (WLTP).

Zoe endte opp med hele 3141 registreringer i 2018, opp 24 prosent fra 2017 og ble dermed Norges tiende mest solgte bil i fjor, så mye ligger til rette for at K-ZE også kan selge godt.

Det blir ikke de beste ytelsene du får i en elbil når prislappen er såpass lav. Motoren har 45 hestekrefter og en toppfart på 105 km/t. Baggasjerommet er på 300 liter og er en småbil med akselavstand på 2,43 meter, og lengde på 3,73 meter. Vekten på bilen er kun på 900 kg.

Renualt-direktør Thierry Bolloré har uttalt til den tyske avisen Automobilewoch, at elbilen også skal selges i Europa, noe som betyr at den med stor sannsynlighet også kommer til elbil-landet Norge.