Det er forbrukerorganisasjonen NAF som har gjennomført undersøkelsen blant sine medlemmer, skriver TEK.no

Det er over 500 kilometer i rekkevidde som er det magiske tallet for 55 prosent av dieselbileierne for at de skal kjøpe seg elbil. I tillegg var det ikke aktuelt med elbil for 11 prosent av dieselbileierne før elbilen har 1000 kilometer i rekkevidde. 45 prosent av eierne klarte seg med en rekkevidde under 500 kilometer.

Blant besinbileierne var det 46 prosent som trengte den samme rekkevidden på over 500 kilometer som dieseleierne.

– Utviklingen i salgstall viser kraftig økning over hele landet, så elbil er ikke noe byfenomen. Nå kommer stadig flere elbiler med lang rekkevidde, samtidig som ladehastighet og infrastruktur blir bedre. Vi spår derfor at elbilen vil være et fullgodt alternativ for stadig flere og til slutt alle, sier Christina Bru, generalsekretær i Elbilforeningen til tallene.

I mars måned var andelen av nybilsalget med dieselmotor rekordlavt sammenlignet med tidligere år.
I mars 2019 hadde 10,4 prosent av alle nyregistrerte personbiler bare dieselmotor, i mars 2018 var andelen 16,0 prosent. 12,3 prosent av de nye personbilene registrert i mars hadde bare bensinmotor, mens bensinandelen i 2018 var 20,0 prosent, viser de ferske biltallene for mars til Opplysningsrådet for veitrafikken.