Den amerikanske bilgiganten Ford har invistert 4.2 milliarder kroner (500 millioner dollar) i elbilnykommeren Rivian. For noen måneder siden inngikk også Rivian et samarbeid med Amazon og hentet inn omkring seks milliarder kroner.

Det Ford ønsker gjennom invisteringering, er å bygge framtidige elbiler på den elektriske plattformen til Rivian.

«Dette strategiske partnerskapet markerer en annen viktig milepæl i vår satsning for å akselerere overgangen til bærekraftig mobilitet,» sa RJ Scaringe, Rivian grunnlegger og administrerende direktør i en pressemelding.

«Ford har en langvarig satsing på bærekraft, med Bill Ford som en av bransjens tidligste advokater, og vi er glade for å bruke vår teknologi for å få flere elektriske biler på veien.»

Ford har allerede bekreftet to fullt elektriske biler: en Mustang-inspirert crossover kommer i 2020 og en null-utslipp versjon av den bestselgende F-150 pickup.

Rivian imponerte alle på LA Auto Show november i fjor med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV

Bilen er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh, med flere mindre batterier også tilgjengelig. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.