Med en rekkevidde på opptil hele 600 km målt etter den nye og langt strengere WLTP-målemetoden, får den nye og Mustang-inspirerte elbilen fra Ford en klasseledende rekkevidde.

Bildet (øverst i saken) er deres første teaser av hvordan elbilen vil bli seende ut.

Fords nye helelektriske SUV kommer neste år, og allerede nå kan du sikre deg fortrinnsrett til å bli en av de første, heldige eierne.

– Vi ser frem til Fords meget spennende helelektriske bil som kommer i 2020. Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

– Med en fantastisk god rekkevidde på opptil 600 km vil Fords nye elbil være et reelt alternativ for alle de som i dag opplever at mange av elbilene på markedet må lades for ofte til at de i praksis er et godt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg til nettstedet Broom.

Ford investerer mer enn 100 milliarder kroner i elektrifisering og vil lansere en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volts hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk – vi må gi kundene mulighet til å kunne velge det som passer dem best – vi kaller det «power of choice» sier Berg.

– Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, forteller Berg i Ford.

Elbilen vil være på plass til bilutstillingen i neste år, hevder en av toppsjefene i Ford.

– Selskapet beveger seg raskt mot å produsere det som tidligere ble beskrevet som en» Mustang-inspirert «all-elektrisk SUV som vil være i utstillingslokaler neste år, omtrent samme tid begynner Tesla å levere den første modell Y-batteriet-SUV, sier Ford-direktøren, Joe Hinrichs til nettstedet Electreck.

Det amerikanske selskapet skal nå bygge sin nye elbil opp fra grunnen av. Tidligere har de hatt en helektrisk versjon av Ford Focus, men den har aldri slått til i det norske markedet.