Ladeproblemet oppstår når elbilen har vært tilkoblet hjemmelading i mer enn 12 timer, skriver nettavisen tek.no. Elbilen får etter ladingen en massiv mengde med feilmeldinger og er umulig å få start på.

– Bilen hadde stått til lading i rundt 16 timer da jeg kom tilbake og fant den helt brutt sammen, sier e-tron-eier Øyvind Stensby til Tek.no.  Han har nå fått levert Audien på verkstedet, som hevder en enkel programvareoppdatering som er på vei, er det som skal til for å løse problemet

Kommunikasjonssjef for Audi i Norge, Morten Moum, hevder at problemet rammer et lite mindretall av kundene.

– Vi kjenner til at noen få kunder har opplevd dette problemet etter å ha ladet i over 12 timer med AC-lader. Dette er som sagt noe som gjelder ytterst få, og det kommer nå en programvareoppdatering som skal løse dette på de aktuelle bilene. Dersom problemet mot formodning skulle oppstå; skru av tenningen, lås dørene og la den stå i 15 minutter, så fungerer alt som normalt, sier Moum til Tek.no. 

Med over dobbelt så mange solgte elbiler, så knuser nykommeren Audi e-tron sin hovedkonkurrent Tesla Model X på salgstatikken for mars. Tallene ble hentet inn 26. mars.

Tallene hittil viser at det er 565 (per klokken 18.20) solgte Audi e-tron i mars, og for Model X er det 241 solgte el-SUV’er. Tallene er hentet fra elbilstatistikk.no, som i sanntid er koblet opp mot registreringene hos Statens Vegvesen. Jaguar sin elektriske el-SUV I-PACE med sine 340 solgte ligger nærmest e-tron blant premium el-SUV’ene.