For første gang har Aston Martin avslørt den endelige, produksjonsklare utgaven av elbilen Rapide E. Det gjorde de under bilmessen i Shanghai, som foregår i disse dager. Elbilen kan bestilles nå, men det skal kun produseres 155 eksemplarer av elbilen, og det er liten tvil om at Aston Martin retter seg mot et nisjemarked.

Valget av elbil skal være Aston Martin Rapide E til omtrent 2.8 millioner kroner, som det kun skal produsere 155 eksemplarer av,

Aston Martin Rapide E utstyres med et batteri med en kapasitet på 65 kWh. Det skal gi Rapide E en rekkevidde på rett over 320 km, etter den nye WLTP-målestandarden. Toppfarten til elbilen er på 250 km/t, og den skal gjøre unna 0-100 på lynkjappe 4 sekunder. Rapide E har enda ikke fått noen offisiell prislapp.

Både på innsiden og utsiden er Rapide E utstyrt med materialer og teknologi som er spesielt tilpasset elbilen. En 10-tommers digital skjerm er nå på plass, og leverer all nøkkelinformasjon til sjåføren mens du er på farten, inkludert batteriets ladetilstand, nåværende rekkevidde, regenerativ ytelse og en sanntidsmåler for energiforbruk.


Det er regissøren, Cary Joji Fukunaga, for den tjuefemte James Bond-filmen , som visstnok skal ha kjempet gjennom at James Bond for første ganske skal kjøre elbil. Bond-varianten av Aston Martin Rapide E skal ligge på omtrent 2.8 millioner kroner.