Den nye elbilen Volkswagen ID vil få en startpis på 30 000 euro, hevder tyske Auto Motor & Sport, sitert av automobile.com.

Fordi Tyskland har 19 prosent moms på elbiler, så mener Tek.no at prisen i Norge sannsynligvis vil havne på rundt 250 000 kroner. Denne utgaven av elbilen vil komme med en rekkevidde på 330 kilometer, etter den realistiske WLTP-standarden.

Elbilen vil også komme med en modell som har rundt 450 kilometer i rekkevidde. Den vil prises litt høyere fra 335 000.

Allerede 8. mai kan norske kunder forhåndsbestille elbilen hos Volkswagen. Per i dag vet vi lite om den. Vi vet blant annet ikke hvordan den vil bli seende ut på veien. Det får vi først vite i september.

Denne elbilene er en av seks modelleri den helelektriske ID.-familien. Fra før har Volkswagen vist fram følgende konseptbiler: ID. ROOMZZ , I.D. CROZZ, I.D. BUZZ, I.D. VIZZION og I.D. BUGGY.

Det britiske elbil-nettstedet Fullycharged har fått prøvekjøre Volkswagens store elbilsatsning, som går under arbeidsnavnet Volkswagen ID og kommer i 2020. Nettstedet slår allerede nå fast at elbilen blir en fantastisk nyhet når den når marked om litt over ett år.

Tidligere har designsjefen i Volkswagen Klaus Bischoff uttalt til Autocar at den endelige bilen vil ligne veldig på konseptbilen (se bildet). 
– Proporsjoner, design og hjulstørrelse er de samme som konseptbilen. Den ser ut som konseptbilen, fortalte han Autocar. Konseptbilen ble allerede vist fram på en bilmesse i Paris tilbake i 2016.  

Volkswagen har ambisiøse mål for elbilen. Den skal bli et symbol på «Det nye Volkswagen», som bilprodusenten tidligere har uttalt. Innen 2025 har produsenten et mål om nå så mange som 20 elbilmodeller.