– Målet er å kunne tilby små elbiler med en startpris på under 20.000 euro, sier SEAT-sjef, Luca de Meo.

Frem mot 2021, kommer SEAT med de helelektriske modellene Mii og el-Born, samt plug-in-utgaver av Leon, Tarraco, CUPRA Leon og CUPRA Formentor.

Først ut er El-Born som kommer allerede i 2020, og SEAT har store forventninger til denne.
Den har rekkevidde på opptil 420 km etter WLTP-standarden. Med en effekt på opptil 204 hk (150 kW), nås 100 km/h etter 7,5 sekund. Prisen på denne er enda ukjent, og det er heller tvilsom om det er denne elbilen SETA-sjefen sikter til når han avslørte målet om elbiler til svært gunstige priser.

Dette var det spanske merkets hovedbudskap da de presenterte sin fremtidige strategi på den årlige pressekonferanse i Martorell, utenfor Barcelona på onsdag. SEAT er en del av Volkswagen AG-konsernet som kjent skal bruke MEB-plattformen på kommende elbilmodeller.

SEAT ønsker å gjøre elbiler tilgjengelig for alle, og for å nå kundene i lavprissegmentet, utvikler SEAT nå sammen med Volkswagen en mindre utgave av MEB-plattformen. Den skal kunne brukes på biler som har en lengde på opptil fire meter, og får navnet MQB Ao.