Det er i en helt fersk rapport fra bilorganisasjonen NAF at de advarer mot stor ladekø hvis ikke utbyggingen av hurtigladere øker dramatisk. Det skriver nettstedet tek.no

– De siste tallene viser en kraftig økning i antall solgte elbiler siste halvår. I mars var nesten 6 av 10 nye biler elektriske. Nå gjør folk som politikerne sier. Da må politikerne følge opp og gjøre det trygt og forutsigbart å bruke elbil, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF til Tek.no. 

Hvis salgstallene fortsetter å stige de neste årene fram mot 2025, så mener NAF at det er et behov for 5000 hurtigladere. Utgangspunktet for beregningen til NAF, er det politiske målet om at alt nybilsalget fra 2025 skal være såkalte nullutslippbile og hvodan utviklingen av salget blir framover for å nå målet.

– Regjeringen skal snart legge frem sin plan for alternative drivstoff. NAF forventer at de der kommer med tiltak som kan løse ladekrisen vi står overfor, sier Ryste i NAF