I februar åpnet Bertel O. Steen igjen opp salget av Opel Ampera-e. Nå reduseres prisen med 40.000 kroner, slik at en fullutstyrt Ampera-e koster 359.000 kroner pluss levering.

For litt over en måned siden gjenåpnet Opel salget av Opel Ampera-e i Norge, fordi de hadde fått mellom 1500 og 2000 Ampera-e som vil være klare for levering i 2019, de første allerede i september.

– Konkurransesituasjonen i elbilmarkedet endrer seg raskt. Takket være et godt samarbeid med fabrikk og forhandlere har vi klart å senke prisen til et mer konkurransedyktig nivå, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen AS, Johnny Danielsen.

Alt utstyr

Bilene som nå selges har alt utstyr som er tilgjengelig for Ampera-e. Det inkluderer stor 10,2 tommers skjerm, skinninteriør og Bose lydanlegg. I tillegg kommer bilen med førerstøttesystemer som aktiv filholderassistent, blindsonevarsling, ryggekamera med varsling for trafikk fra siden og en avansert lukeparkeringsassistent. Ampera-e har også kamerasystemet Opel Eye med skiltgjenkjenning, fjernlysassistent og aktiv nødbrems med fotgjengergjenkjenning. Prisen inkluderer også metallic lakk.

Samme pris for alle

Den nye prisen vil gjelde for alle som får bilen sin levert fra og med i dag, også de kundene som bestilte bil før Opel stoppet å ta imot nye kontrakter. De kundene som har skrevet kontrakt til 399.900 den siste måneden – vil også få den nye prisen.

– Prisendringen vil imidlertid ikke ha noen form for tilbakevirkende kraft for de kundene som allerede har fått sin bil, presiserer Danielsen.

Lang rekkevidde

Opel Ampera-e var først ut av tredje generasjon elbiler, med lang rekkevidde i kompaktklassen. Den har en rekkevidde på 423 kilometer i WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Litium-ion-batteriene i Ampera-e består av 288 celler gruppert i åtte moduler med 30 og to moduler med 24 celler. Til sammen leverer det 60 kWt, i en elbil som er bygget fra batteriet og opp.

Med et dreiemoment på 360 Newtonmeter og 204 hestekrefter (150 kW), gjør Opel Ampera-e unna 0-100 på 7,3 sekunder. Like imponerende er mellomakselerasjonen fra 80 til 120 km/t, som bare tar 4,5 sekunder – perfekt for forbikjøringer.