Tesla jobber nå med toppfart-programvare for Tesla Model 3, skriver bransjenettstedet Electreck.
Oppdatering av programvaren vil gi Tesla-eiere med Model 3, som ikke har «Performance»-utgaven, muligheten til å opprettholde toppfarten over lengre tid. Dette vil kunne glede norske kunder som har planer om å kjøre på autobahn i sommer.

-Vi finner måter over tid og har gjort dette mange ganger tidligere hvor vi kan forbedre effektiviteten til motoren, eller vi blir litt mer komfortable med hvor mye energi du kan trekke ut trygt fra batteripakken uten å forårsake langsiktig skade, har Elon Musk, sjef i Tesla, uttalt tidligere.

For ikke lenge siden gjennomførte Tesla en programvare-oppgradering, som førte til at Model 3 fikk 16 kilometer mer rekkevidde målt etter den strenge WLTP-standarden.

Tesla har allerede på sine nettsider oppdatert rekkevidden Model 3 Long Range. Rekkevidden er oppgradert fra tidligere 544 kilometer til nå 560. Det har ikke vært noen endringer for Performance-utgaven av Model 3.