Ja, du leste riktig. Selv om elbilsalget til Tesla har vært rekordbra i Europa den siste tiden, så solgte de færre elbiler enn forventet førtste kvartalet i 2019, viser deres eget kvartalsregnskap.

Etter de tre første månendene av året er unnagjort, så har selskapet leverte 63.000 elbiler. Det er en nedgang fra 90.966 biler siste kvartalet i 2018. ifølge Bloomberg skal analytikerne ha forventet at Tesla leverte 75.000 biler.

Tesla-aksjen falt med hele 11 prosent etter at nyheten ble sluppet. Mye av årsaken til askjenedgangen, er at flere nå stiller spørsmålstegn ved om etterspørselen etter Model 3 er lavere enn forventet. Tesla holder fortsatt på målsetningen om å levere fra 360 000 til 400 000 biler i løpet av 2019.

Både elbilsalget og Tesla-salget har vært fantastisk i mars måned. For første gang var flere enn halvparten av de nyregistrerte bilene her i landet i mars en elbil.

Statens vegvesen registrerte 10 315 elbiler i mars. (Foreløpige tall. Registerte personbiler eksklusive bruktimport). Dette gir en elbilhandel på 57 prosent. I første kvartal er det registrert 18 226 elektriske personbiler av i alt 38 157 (48 prosent).

– Dette er historiske tall. Når det først løsnet, så har det gått fort, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar til tallene for mars måned.

– Når vi ser tilbake, er det ikke mer enn fem år siden det ble satt tydelig mål for elbilpoltikken. Den gang hadde vi akkurat passert 10 000 elbiler, fortalte Gustavsen.