I mars ble det registrert 5315 Tesla Model i Norge. I april har utleveringene stupt til kun 710 Model 3, nå som vi nærmer oss slutten på måneden.

Totalt har Tesla levert 6835 av den nye folke-Teslaen, som totalt sett er svært gode tall for selskapet i Norge, viser tallene (kl.17:22, 29. april) til Teslastats.no, som er koblet til Statens Vegvesen sitt register.

For å sette tallene i april i perspektiv, så hadde Model 3 den 26. mars hele 549 elbiler registrert på en og samme dag. Det fortsatt den beste registreringsdatoen for elbilen i 2019.

— Nå som produksjonstakten på fabrikken endelig tillater at vi kan levere Model 3 effektivt til norske kunder, var fokuset vårt i mars å sørge for at flest mulig skulle få sette seg bak rattet så fort som mulig, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef for Tesla i Norge.

— Vi har stor respekt for våre kunders tålmodighet og tillit mens de har ventet på Model 3, mange helt siden reservasjonsmuligheten ble åpnet 31. mars 2016, forteller Roland.

Det er en kjent sak at Tesla tidligere har hatt store volum av utleveringer på slutten av kvartalene.

— Hvis du ser på historisk registreringsstatistikk, ser du i tillegg at vi typisk har det aller meste av volumet i kvartalets siste måned. Dette følger av produksjonssystemet på fabrikken hvor ulike regioners biler produseres i ulike perioder i kvartalet, og tiden det tar å transportere bilene til Norge. Slik har det alltid vært, forteller Sandvold.