Det er modellene X og S som nå skal få oppgradert rekkevidden med hele ti prosent, hevder Tesla selv i et blogginnlegg. Dette gjørd de uten å sette inn et større batteri, men med smartere løsninger hentet fra Tesla Model 3.

Long Range-utgavene av Teslaene vil få en rekkevidde etter den nye amerikanske EPA-standarden på 595 kilometer for Model S (opp fra 539) og 523 kilometer for Model X (opp fra 475). Eller for å bruke den euoropeiske standaren WLTP, som er den vi bruker i Norge, så får nå Model S 610 kilometer, og Model X 505 kilometer i rekkevidde.

Model S og Model X får også raskere lading. De er nå i stand til å oppnå 200 kW på V3 Superchargers og 145 kW på V2 Superchargers fra Tesla. Sammen gir disse forbedringene 50 prosent raskere lading enn tidligere. Model 3 ligger fortsatt litt høyere med 250 kW som er full effekt fra en V3 Supercharger.

I tillegg oppdaterer Tesla med et nytt støtdemersystem, som skal gi en oppgradert følelse av komfort når du kjører bilene, eller en mer sportslig og strammere når du velger en anne modus. Programvaren som Tesla bruker til dette er helt egentuviklet.