Den nye el-SUV’en til Volkswagen skal hete ROOMZ, og konseptbilen lanseres under bilmessen i Shanghai den 16. april i år. Det er forventet at dette nyeste konseptet vil bli introdusert som produksjonsklar modell i Kina først i løpet av 2021.

ID. ROOMZZ er en stor fullelektrisk SUV, med nærmest sømløs design, og linjene er gjenkjennelige med de øvrige ID.-modellene, hevder VW.  Konseptet blir det sjette familiemedlemmet i den helelektriske ID.-familien. Fra før har Volkswagen vist fram følgende konseptbiler: I.D., I.D. CROZZ, I.D. BUZZ, I.D. VIZZION og I.D. BUGGY. Løpsbilen ID. R Pikes Peak er også vist og testet.

Konseptbilen ID. ROOMZZ er utviklet på den modulære elektriske plattformen til Volkswagen, MEB.

– Konseptbilen I.D. ROOMZZ viser oss hva vi kan forvente fra store elektriske SUVer i fremtiden. De rene linjene i eksteriøret står i stil med opplevelsen som møter en innvendig – en intuitiv og naturlig brukeropplevelse, sier Klaus Bischoff, Volkswagens sjefdesigner.

Med I.D. Pilotmodus kan bilen kjøres autonomt i nivå 4, som betyr uten at en fører aktivt følger med.