Det er bil-nettstedet Automotive News som har fått bekreftet av Volvo at de lanserer sin helelektriske variant av XC 40 før slutten av året. Det er ikke bekreftet nøyaktig når elbilen kommer til Norge, men kommunikasjonssje i Volvo har uttalt til til Teknisk Ukeblad at det blir sannsynligvis i løpet av neste år.

– Vi må komme tilbake tidspunkt for salgsstart og levering, men har tidligere sagt at XC40 er ventet til Norge i 2020, sier Trosby.

XC40 vil bli den første helelektriske modellen fra den svenske bilprodusenten, og det andre full-elektriske kjøretøyet fra Volvo Car Group. Den første var Polestar 2, som debuterte i februar og ble avslørt for publikum på Genèves bilutstilling denne måneden. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, pris på rundt 400 000 kroner, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal Polestar 2 gi Tesla en hardere kamp om kundene.

Volvo har angivelig en annen all-elektrisk SUV underveis, under sitt Polestar-merke. Polestar 3 SUV er forventet innen 2021.

Volvo tok et stort steg tidligere i årmot sitt elektrifiseringsmål med lanseringen av oppgraderte og nyutviklede, elektrifiserte drivlinjealternativer. De nye drivlinjealternativene skal bli tilgjengelige på alle Volvo modeller fremover.

Selskapet har oppgradert de eksisterende T8 og T6 Twin Engine plug-in hybrid-drivlinjene, og bekrefter samtidig at plug-in hybrid-alternativer blir tilgjengelig på alle Volvos modeller 

Volvo har som mål at halvparten av alle bilene fabrikken selger i 2025 skal være rene elbiler, og grepene de nå tar, kan ses på som et steg på veien mot målet.