Nå bekrefter Volvo-eide Polestar at Norge blir ett av de to prioriterte landene for elbilen Polestar 2 og avslører at produksjonsstart for elbilen blir fra tidlig 2020 i Kina.

Den første Polestar 2-butikken vil bli åpnet i Oslo mot slutten av året. Her vil det blir muligheter for visning av bilen og testkjøring. Polestar skriver i pressmeldingen at Norge er sammen med Kina erde to prioriterte markedene.

– At Polestar velger å starte oppbyggingen av sitt globale nettverk gjennom etableringer i Oslo og Kina, viser at dette er to av de mest innflytelsesrike markeder for elbiler, skriver Polestar i en pressemelding.

Polestar 2 skal konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, pris på rundt 400 000 kroner, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

Det vil kun være mulig å bestille Polestar 2 på nettet, og allerede nå kan du forhåndsbestille bilen. Produksjonen av Polestar 2 begynner tidlig i 2020 i Kina.

De 12 første månedene vil imidlertid Polestar 2 koste rund 600 000 kroner. Prisen er basert på momsnivået i Tyskland, der den ligger på 19 prosent. Så det er godt mulig at bilen vil bli betraktelig billigere når den kommer til Norge.

Bilen har to elektriske motorer og 78 kWh batterikapasitet. I størrelse er den svært sammenligbar med Tesla Modell 3 med sine 4607 millimeter lang, 1478 millimeter høy og 1800 millimeter bred, med en hjulbase på 2735 millimeter. Det gjør den drøye åtte centimeter kortere og litt smalere enn en Tesla Model 3. Til gjengjeld sitter du litt høyere i Polestar 2 enn i Tesla’en.