Amsterdam vurderer å forby alle bensin- og dieseldrevne biler fra byen innen 2030 i sin nye miljøplan. Bystyret i hovedstaden vil diskutere forslaget i slutten av denne måneden, skriver nettstedet electrice.com.

Den nederlandske hovedstaden ønsker å implementere den nye miljøplanen steg for steg, og begynner med å stramme reglene for indre bysone fra neste år. Fra og med 2025 vil bare null-utslippstaxier, scootere, busser, lastebiler og varebiler få lov til å komme inn i området. Fra 2030 inkluderer planen også forbud mot personbiler og motorsykler som kjører utenfor den indre bysonen i Amsterdam.

Byen planlegger at overgang også skal gjelde for båter og det diskuteres kraftige subsidier for å få til dette innen 2030. I tilleg har Amstedam store planer om å oppgradere og utvide ladenettverket for elbiler.