Fra i dag av åpner Volkswagen Norge for reservasjoner av dere nye elbil. Det er lite vi vet elbilen, men det skal være et arrangement i Berlin i løpet av dagen, som nok vil gi mer fakta om Volkswagen ID.

Den nye elbilen Volkswagen ID vil få en startpis på 30 000 euro, hevder tyske Auto Motor & Sport, sitert av automobile.com.

Fordi Tyskland har 19 prosent moms på elbiler, så mener Tek.no at prisen i Norge sannsynligvis vil havne på rundt 250 000 kroner. Denne utgaven av elbilen vil komme med en rekkevidde på 330 kilometer, etter den realistiske WLTP-standarden. 

Elbilen vil også komme med en mellommodell som har rundt 450 kilometer i rekkevidde, hevder den tyske avisen Den vil prises litt høyere fra 335 000. Det har også blitt hevdet tidligere fra Volkswagen at det vil komme en modelle med rekkevidde nærmere 600 kilometer.

Hittil er det altså mange rykter, men den norsk sjefen for Volkswagen har uttalt seg om når vi får mer informasjon.

– Priser og spesifikasjoner vil komme nærmere endelig lansering på bilmessen i Frankfurt i september, sa Edvardsen-Eibak, Volkswagen sjef i Norge

Denne elbilene er en av seks modeller i den helelektriske ID.-familien. Fra før har Volkswagen vist fram følgende konseptbiler: ID. ROOMZZ , I.D. CROZZ, I.D. BUZZ, I.D. VIZZION og I.D. BUGGY.

Det britiske elbil-nettstedet Fullycharged har fått prøvekjøre Volkswagens store elbilsatsning, som går under arbeidsnavnet Volkswagen ID og kommer i 2020. Nettstedet slår allerede nå fast at elbilen blir en fantastisk nyhet når den når marked om litt over ett år. 

Tidligere har designsjefen i Volkswagen Klaus Bischoff uttalt til Autocar at den endelige bilen vil ligne veldig på konseptbilen (se bildet). 
– Proporsjoner, design og hjulstørrelse er de samme som konseptbilen. Den ser ut som konseptbilen, fortalte han Autocar. Konseptbilen ble allerede vist fram på en bilmesse i Paris tilbake i 2016.  

Volkswagen har ambisiøse mål for elbilen. Den skal bli et symbol på «Det nye Volkswagen», som bilprodusenten tidligere har uttalt. Innen 2025 har produsenten et mål om nå så mange som 20 elbilmodeller.