Jaguar avslutter poduksjonen av sin XJ (bilde øverst i saken) denne sommeren, og nå ser det ut som at den britiske bilpodusenten skal erstatte modellen med en elektrisk utgave, hevder velinformerte britiske Autocar.

Den elektriske versjonen av bilen blir den 9 utgaven av XJ. Selv om dette ikke ennå er blitt bekreftet av Jaguar, bekreftet en talsmann til Autocar at merke har til hensikt å «fortsette XJ-skiltet». Mest sannsynligvis innebærer dette at en elektrisk XJ kommer til neste år.

XJ-modellen har eksistert i ti år og selskapet har produsert 120 000 eksemplarer av bilen. En elektrisk XJ blir Jaguars andre elbil etter lanseringen av el-SUV’en I-PACE.

Under bilutstillingen i New York i påsken ble Jaguar I-PACE kåret til årets bil i verden. Vinneren ble valgt ut av 86 journalister. Allerede har elbilen Jaguar i-PACE blitt kåret til årets bil i Europa og i Norge.

Hittil har over 11 000 kunder (tall fra april) i mer enn 60 land over hele verden mottatt elbilen. I Norge er det registrert 2849 I-PACE som kjører på norske veier, ifølge elbilstatistikk.no.